fbpx
Crisp & Hazy Bright Sunny days

About Crisp and Hazy

Crisp and Hazy is een inspirerend platform voor de hedendaagse moeder. Vanaf het moment dat ik zwanger was, merkte ik dat het moederschap een extreem gevoelig gespreksonderwerp is. Er zijn onnoemelijk veel opvattingen over hoe je het moederschap ‘best’ aanpakt, fles- of borstvoeding, co-sleeping of eigen bedje en ga zo maar door. Zeg je iets over het moederschap, dan raak je aan elke moeder.

More support, less judgement for moms

Als first-time mom had ik al snel het gevoel dat mijn moedergevoel inging tegen wat er maatschappelijk van mij verwacht werd. Ik vond het best eenzaam om voor de eerste keer moeder te worden en mijn eigen weg te zoeken in een landschap vol (goedbedoelde) adviezen. Net daarom is het niet mijn bedoeling om te definiëren hoe het moederschap er al dan niet moet uitzien. Volgens mij is er geen goed of fout, zolang je je eigen gevoel volgt. En dat is ook waar we steeds van uit moeten gaan, dat elke moeder haar uiterste best doet in de situatie waarin zij zich bevindt. Is dat niet net waar we als moeder nood aan hebben? Vrijheid om naar onze innerlijke stem te luisteren, om ons instinct te volgen. Kan je niet wachten om na drie maanden weer terug te gaan werken? Prima. Maar als dat niet zo is, zou dat net zo geaccepteerd moeten zijn.

Be the amazing woman you are

Één van de grootste valkuilen in dat nieuwe moederschap is het onderdrukken van de eigen identiteit en noden. Crisp and Hazy is een outlet waar passies welkom zijn. Waar we niet enkel moeder zijn, maar ook vrouw en zo veel meer dan dat.

“Modern Motherhood is finding the confidence to be who you want to be – not despite being a mother, but because you are one.” Marcia Leone NOT SO MUMSY BOOK

Dare to trust your intuition

De bedoeling van dit platform is om mama’s bij te zetten in hun kracht, meer zelfvertrouwen te geven in de keuzes die ze maken. Als wetenschapper vind ik het waardevol om bepaalde misvattingen af en toe te voorzien van een wetenschappelijk onderbouwde bijdrage, door mezelf of andere experts. Niét om bepaalde keuzes op te leggen of te forceren omdat ze wetenschappelijk onderbouwd zijn, wél om de keuzes die resoneren met jouw (moeder)gevoel kracht bij te zetten. Het is dus niet de bedoeling om alles klakkeloos over te nemen! Lees, leer en haal er uit wat instemt met jouw gevoel – dit laatste is steeds de essentie.

About the mama behind Crisp and Hazy

Hi there! Ik ben Lisa (31) en samen met mijn high-school sweetheart Yakari en ons tweejarig zoontje Noah woon ik in een klein maar gezellig huisje in Hulshout, België. Al sinds kindsaf ben ik verzot op kamperen in de bergen, outdoor sporten en snorkelen in de Middellandse zee. Op een vrije dag kuier ik al eens graag rond in een stad op zoek naar cosy koffiehuisjes met inspirerend interieur. Ik heb een groot hart voor duurzaamheid maar doe zeker niet alles perfect (en dat is OK!).

Laten we zeggen dat ik niet de ideale teammember ben bij spelletjes waar algemene kennis primeert. Als Doctor in de Biomedische Wetenschappen (expertise in het menselijk brein en de mens in beweging) weet ik veel van weinig (en weinig van veel!).

Ik zou mezelf beschrijven als erg ambitieus – mijn leven was een aaneenschakeling van het behalen van doelen en diploma’s. Constant wilde ik nieuwe vaardigheden beheersen. De traumatische geboorte van mijn zoontje bracht me letterlijk tot stilstand. Ik had dringend nood aan een reset, opnieuw leren voelen in plaats van denken. Ik investeerde in mezelf en mijn mentale gezondheid, op zoek naar connectie met mijn diepste kern.

En dat is exact waar Crisp and Hazy voor staat: een reis terug naar onszelf en onze diepste kern, onze instincten (wat deze ook mogen zijn voor jou) en de natuur.

“I trust my instincts more than the societal noise that tells me otherwise” – Crisp and Hazy

Professioneel

Academic degrees

 • DOCTOR OF BIOMEDICAL SCIENCES (PHD) – Thesis titled “Challenge to promote change: the neural correlates of the contextual interference effect” (2017), KU Leuven, Leuven (Belgium).
 • MASTER OF SCIENCE in Kinesiology and Sports sciences (Bewegings- en Sportwetenschappen). Academic degree: magna cum laude (afgestudeerd met grote onderscheiding) (2012), KU Leuven, Leuven (Belgium).

Awards

 • Gaston Beunen award for young investigators awarded by Flemish Society for Kinesiology (2011)

Scientific publications

Scientific conference contributions

 • Invited speaker at NASPSPA conference, San Diego (United States).
 • Invited speaker at Windows on Brain Plasticity conference, Brussels (Belgium).
 • Invited speaker at Aging & Cognition conferences in Zurich (Switzerland) and Dortmund (Germany).
 • Speaker at Organization for Human Brain Mapping, Geneva (Switzerland).

Training

 • Human Brain Anatomy by Neurocourses UK, London (United Kingdom) – certificate successfully obtained.
 • Brain connectivity by Marie Curie Initial Training Network, University of Maastricht, Maastricht (The Netherlands) – certificate successfully obtained.
 • Yoga Teacher Training (200hrs) – “Yoga as a medicine tool for healing & balance” by Viapura, Westerlo (Belgium) – not completed yet.

Teaching

 • Functional Anatomy in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy at KU Leuven (4yrs experience)
 • Motor Control and Motor Learning in Rehabilitation Sciences and Physiotherapy at KU Leuven (5yrs experience)

Science outreach

 • Publication in “EOS Wetenschap: Psyche & Brein” (2018)
 • Speaker at symposium “Resilient Aging” (2017)
 • Online publication for “Vlaamse Trainersschool” (VTS) (2014)