gezin is van het uitzicht aan het genieten tijdens een wandeling tussen de besneeuwde bergtoppen van flims laax zwitserland.

5 avontuurlijke uitstappen in en rond Flims (Zwitserland) om samen met je kleuter te ontdekken tijdens de winter!

In deze blog worden vijf avontuurlijke uitstappen in en rond Flims, Zwitserland, beschreven die je kunt maken met je kleuter tijdens de winter. Van sleeën tussen olifanten op Crap Masegn tot betoverend wandelen op het ‘Drakenpad’ van Laax en het verkennen van het prachtige bergmeer Caumasee, deze uitstappen bieden je de kans om samen met je kinderen de prachtige natuur van Zwitserland te ontdekken en onvergetelijke ervaringen te beleven.

1.    Sleeën tussen de olifanten op Crap Masegn: Een onvergetelijk avontuur op grote hoogte

Terwijl mijn wederhelft zich op de latten bevond, wilde ik met mijn zoon (3 jaar oud) iets speciaals doen onder ons twee, en een avontuurlijke uitstap was precies wat we zochten. We besloten de bus te nemen naar Laax en daar de gigantische gondel naar de top van Crap Masegn te nemen, op een indrukwekkende hoogte van 2477 meter boven de zeespiegel. Onze vertrouwde slee, die we van thuis meehadden, mocht hier natuurlijk niet ontbreken.

We werden omringd door besneeuwde bergtoppen en adembenemende uitzichten. De slee voegde een extra dimensie toe aan onze avontuurlijke wandeling, die ik best spannend vond vanwege de afgronden op die hoogte. Sommige stukken wandelde ik terwijl ik mijn zoon voorttrok op de slee, terwijl andere stukken ons samen op één slee de berg af lieten glijden. Fun verzekerd!

Tijdens onze wandeling werden we plotseling verrast door ‘The Elephant Parade’. Deze levensgrote olifantenbeelden reizen elk jaar naar een andere plek in de wereld, en dit jaar hadden wij het geluk ze te vinden in het Laax-Falera-Flims skigebied.

Noah was helemaal gefascineerd door de gigantische olifanten en genoot van de 1-op-1 tijd die we samen hadden in deze unieke setting. Tijdens de hele wandeling kwamen we slechts twee personen tegen, waardoor het voelde alsof we de hele berg voor onszelf hadden. We lieten een foto nemen door een vriendelijke voorbijganger en genoten van het prachtige uitzicht op de besneeuwde bergen om ons heen. Dit was een ervaring die we nooit zullen vergeten!

De hiking trail (nr. 102) van 3 kilometer gaat van Crap Masegn (2477m) naar Crap Sogn Gion (2228m). Crap Masegn is te bereiken met de gondel vanaf Laax skistation.

sleeën in de sneeuw selfie moeder en zoon in zwitserland op hoogte in de bergen van laax flims

moeder en zoon poseren in de sneeuw bergen tijdens wandeling van laax flims zwitserland

moeder en zoon bergen slee zwitserland flims laax

olifanten beelden in de besneeuwde bergen van laax flims zwitserland

2.    Betoverend wandelen op het ‘Drakenpad’ van Laax: De langste boomtoproute ter wereld

Tijdens onze laatste dag van de vakantie, besloten we ons te wagen aan de Senda dil Dragun, ook wel bekend als het ‘drakenpad’, een betoverend houten wandelpad aan de voet van het skigebied van Laax. Dit pad is vernoemd naar de mythische draken die ooit door de bergen zouden hebben gezworven en neemt je mee op een avontuurlijke reis door een prachtig landschap van bergen, meren en bossen.

Tussen de boomtoppen dartelen op een hoogte van 5-13 meter geeft toch een heel andere dimensie. Met een lengte van 1.5 kilometer is dit de langste wandelroute tussen de boomtoppen ter wereld. Tijdens je wandeling konden we niet anders dan genieten van het adembenemende uitzicht en de rustgevende omgeving. We keken onze ogen uit terwijl we langs de indrukwekkende uitzichtpunten liepen en genoten van de natuur om ons heen.

Onze zoon vermaakte zich met het zoeken naar de verschillende dieren (standbeelden) in het bos. Op de bordjes die langs het pad hingen, stond informatie over de dieren. Daarbovenop is het pad voor iedereen toegankelijk, en dus helemaal begaanbaar met de buggy, waardoor we hoefden geen zorgen hoefde te maken over onze jongste telg.

Voor kinderen die graag nog een extra portie avontuur beleven, is er een enorme 73 meter lange glijbaan. Waag jij je kans?

moeder en zoon wandelen senda dil dragun in het laax skigebied

3.    Caumasee: Bergmeeravontuur voor het hele gezin

Op een stralende ochtend besloten we de Caumasee te ontdekken, en prachtig bergmeer gelegen in Flims. Er zijn verschillende wandelpaden die leiden naar het meer (voor ons was het op slechts 15 minuten lopen van het hotel waar we verbleven, Grand Hotel Surselva).

Samen daalden we af tussen de bomen, nieuwsgierig naar wat ons te wachten stond. Na een korte wandeling bereikten we het meer en werden we betoverd door de heldere, azuurblauwe kleur van het water en de majestueuze bergen rondom. Onze zoon dook meteen het avontuur in en begon te zoeken naar de mooiste stenen om in het water te gooien.

We brachten de rest van de ochtend door op het strand, genietend van de zon en de serene sfeer. We zagen dat enkele mensen zichzelf toewijdden aan het nemen van een winterduik.

gezin gooit stenen in zwitserland bij meer caumasee in de bergen
foto door Sam Steylaerts
moeder en zoon poseren voor het caumasee meer in zwitserland

gezin bij meer caumasee in zwitserland

4.    Familie avonturen in het paradijselijke Laax-Falera-Flims skigebied

Het Laax-Falera-Flim skigebied is een paradijs voor wintersportliefhebbers en is gelegen op een hoogte van 1100 tot 3018 meter en biedt maar liefst 224 km aan pistes, geschikt voor zowel beginnende als gevorderde skiërs en snowboarders.

Als gezin genoten we van onze ski-ervaringen, waarbij we allemaal skiles kregen op ons eigen niveau. De persoonlijke begeleiding van de skileraren zorgde ervoor dat we allemaal genoeg uitdaging kregen om ons eigen vatje avontuur te vullen. Hoewel we soms moesten opsplitsen (één van ons ging telkens mee met onze zoon naar zijn lesje, de andere ging zelf op avontuur), zorgde dit ervoor dat we allemaal konden groeien en nieuwe vaardigheden konden ontwikkelen.

Het was fantastisch om te zien hoe onze zoon voor het eerst op latjes stond. In het begin was het even wennen aan alle uitrusting, maar al snel vond hij de innerlijke motivatie om de rolband naar boven te nemen en naar beneden te glijden. Yakari, die nog niet veel ski-ervaring had, maakte ook veel progressie met zijn skileraar en slaagde er na een dag al in om een blauwe piste op een gecontroleerde manier af te dalen.

En ikzelf kon mijn eigen uitdagingen aangaan met de hulp van een lokale skileraar die het gebied als zijn broekzak kende. Hij wist me genoeg uit te dagen en liet me de allermooiste plekken van het skigebied zien. Natuurlijk moest die zwarte piste ook niet ontbreken voor mijn eigen portie avontuur.

Het Laax-Falera-Flims skigebied biedt voor ieder wat wilt: 35 groene pistes voor beginners, 89 blauwe pistes voor de meer ervaren skiërs, 81 rode pistes voor diegene die wat extra uitdaging wensen en 19 zwarte pistes voor de echte experts. Met 28 liften, waaronder 8 sleepliften, 9 zetelliften en 11 kabelbanen, ben je verzekerd van een soepele rit naar de top van de berg.

ski in het skigebied van laax flims zwitserland met sneeuw

moeder en zoon ski zwitserland

ski skigebied laax flims zwitserland

ski skigebied laax flims zwitserland sneeuw

5.    Sleeën tussen de gletsjers: een slee-hike naar Nagens

Na een heuse reis van 4 gondels vanuit het skistation in Laax, bereikten we de gletsjer Vorab op een hoogte van 2570 meter. Daar begonnen we aan onze hike (trail nummer 103), die ons 4,5 kilometer lang tussen de gletsjers door leidde naar Nagens (2127 meter hoogte).

De nacht ervoor had het flink gesneeuwd, waardoor we even moesten wachten op de sneeuwruimer om het pad te prepareren. Maar toen die eenmaal vertrokken was, begonnen wij onze wandeling. En we hadden onze slee mee! Deze hike was namelijk heel geschikt om met slee en kind te doen, want het pad slingerde over een soort plateau met bijzonder weinig directe afgronden. Onze zoon vermaakte zich opperbest en maakte zelfs een sneeuwpop langs het pad. Op de steilere stukken sleeën we samen naar beneden.

Uiteindelijk belandden we in Nagens, waar we een welverdiende lunch bestelden in de berghut.

gezin is aan het sleeën in de besneeuwde bergen van flims laax in zwitserland drone foto
foto door Sam Steylaerts
gezin is aan het sleeën in de besneeuwde bergen van flims laax in zwitserland

sleeën in de sneeuw moeder zoon door bergen in zwitserland

gezin in de gondel in flims zwitserland

gezin selfie in de sneeuw tijdens sleetocht zwitserland

sneeuwpop maken in de sneeuw op grote hoogte in zwitserland

sleeën in de sneeuw vader zoon door bergen in zwitserland

Kortom, als je op zoek bent naar een winteruitje met je kleuter dat zowel avontuurlijk als magisch is, dan is een verblijf in Flims, Zwitserland, zeker de moeite waard. De prachtige landschappen en activiteiten bieden de perfecte gelegenheid om quality time door te brengen met je kinderen en om onvergetelijke herinneringen te creëren die je nog lang zullen bijblijven.

Wij reisden met de Oekkie formule van Intersoc, een reis speciaal gericht op gezinnen met jonge kinderen, en verbleven in het Grand Hotel Surselva te Flims. Neem ook een kijkje op onze andere blog en ontdek meer over onze ervaringen met Intersoc.

Benieuwd naar onze avonturen? Volg ons op Instagram!

Deel deze post via:

Facebook
Twitter
Email