BELGIAN KIDSWEAR STORES WE LOVE: Bobbi Ray

Ik hou van duurzaam verantwoorde kledij, dat wisten we al. Maar Anke gaat met haar online én offline store nog een stap verder dan wat we gewoon zijn, met Bobbi Ray zorgt ze voor een circulaire kleerkast voor onze kinderen.

Circulair, wasda?

We kunnen stellen dat circulair de tegenhanger is van lineair. Bij lineaire praktijken in de kledingindustrie doorloopt het textiel of materiaal volgende lijn: creëren-gebruiken-wegwerpen. Vanzelfsprekend is dit niet hetgeen we wensen voor de mooie planeet waar we op vertoeven.

Hoe dan wel?

In principe is het simpel, zo veel mogelijk herbruiken. Dat kunnen we op verschillende manieren doen.

Beginnen bij het begin: verantwoord nieuw

Bobbi Ray gaat op zoek naar merken die vrij van schadelijke stoffen zijn en daarbij meestal voorzien zijn van een biolabel zoals GOTS of OEKO-TEX.

Herstellingen

En als dat dan kapot is? Dan biedt Bobbi Ray in samenwerking met HAA! naaiatelier herstellingen aan, zowel voor jong als oud. Op die manier kunnen we onze kledingstukken langer in leven houden.

In- en verkoop van preloved kledij

Is je kleintje uit z’n kledij gegroeid of ben je simpelweg uitgekeken op je eigen eenkledingstukken? Dan koopt Bobbi Ray jouw kledingstukken (zowel kledij van Bobbi Ray zelf als kledij elders aangeschaft) terug om ze vervolgens te verkopen aan betaalbare prijzen voor buurtbewoners of via hun online shop. Op deze manier bieden ze een manier aan om kledij een tweede leven te geven, en je krijgt er nog een mooi centje voor in ruil.

Upcycling

En wat met kledij die écht afgeschreven is? Die ontleden ze graag. Materialen die nog goed genoeg zijn worden herbruikt in nieuwe designs. Denk maar aan opa’s houthakkershemd, dat toveren ze bij Bobbi Ray / HAA! naaiatelier graag om in een nieuw jasje. Upcycling projecten kunnen zowel op aanvraag als via een vast aanbod.

Workshops

Om de cirkel helemaal rond te maken, bieden ze bij Bobbi Ray nog mooie workshops aan voor kinderen. Hier leren ze onder andere hoe een naaimachine werkt en leren ze de eerste basiskneepjes van het vak.

Noah heeft alvast een uitvoerige klimtest uitgevoerd op de upcycled legging van HAA! naaiatelier / Bobbi Ray en de Essential Sweater van The Simple Folk!

Bekijk hun volledig aanbod op hun website of Instagram pagina.

Deze blogpost maakt geen deel uit van een samenwerking.

Deel deze post via:

Facebook
Twitter
Email