Winterkledij-baby-jas-ducksday

BELGIAN LABELS WE LOVE | Ducksday outdoor winterkledij

Bettina, eigenaar en ontwerpster van het Belgische label Ducksday, heeft een hart voor duurzaamheid. En daarmee bedoel ik écht een hart voor duurzaamheid, niet zomaar een marketingconcept. Ducksday doet niet mee aan seizoensgebonden collecties, hun collecties lopen door over jaren heen. Bovendien streven zij voortdurend naar nieuwe duurzame manieren om hun kledij te produceren. Zo is al hun kledij Oeko-Tex® gecertificeerd en gebruiken zij een ecologische ‘finish’ om de waterdichtheid van hun kledij te garanderen.

Ducksday is gecreëerd vanuit het idee dat onze beste herinneringen aan onze kindertijd niet diegene zijn waar we voor een TV of computerscherm gekluisterd zaten maar eerder diegene die we buiten doorbrachten. Ik ben helemaal mee in deze gedachtegang, als ik terugdenk aan alle mooie herinneringen van mijn jeugd komt er geen enkele spontaan in me op dat ik binnenshuis doorbracht. Eerder denk ik terug aan onze jaarlijkse kampeervakantie waar ik tientallen vriendjes maakte op de camping en hoe ik elke dag met mijn rollerskates (en overdreven veel beschermingsattributen) over de camping cruisede. Of aan hoe ik met m’n BMX over mijn zelfgemaakte crossparcours vloog. Of aan hoe ik mijn ouders een bijna-hartaanval bezorgde wanneer ik weer maar eens te dicht tegen het ravijn wandelde in de Franse Alpen.

Kortom, ik was een echt buitenkind en heb enorm zwak voor kwalitatieve en functionele winterkledij die doet wat het moet doen in de winter namelijk de wind/regen buiten houden en warmte vasthouden zonder een benauwd gevoel in te geven. Ducksday voldoet niet alleen aan deze eisen maar garandeert ook nog eens de zichtbaarheid door het voorzien van reflectoren in de (ski)jasjes. Bovendien is elk model voorzien van extra handigheidjes, denk aan de afneembare handschoentjes bij het babyjasje of de extra lange rits voor het verschonen van de luier in de baby-skijasjes.

Bekijk de hele collectie op www.ducksday.com.

Deze blogpost maakt geen deel uit van een samenwerking.

Deel deze post via:

Facebook
Twitter
Email