kind met boekentas

Bewuste keuzes voor een duurzame start van het schooltraject met Trixie

Bij de start van het schooltraject van onze 3,5-jarige zoon, was het tijd om na te denken over wat hij precies allemaal nodig heeft. Als iemand die geeft om onze ecologische voetafdruk en graag weloverwogen keuzes maakt in dat kader, vind ik het belangrijk om me niet zomaar te laten verleiden tot het aankopen van een overvloed aan back-to-school artikelen.

Elk nieuw product dat we aanschaffen, heeft onvermijdelijk gevolgen voor de planeet, en daarom is het belangrijk om zorgvuldig te overwegen welke merken we steunen en welke producten we in ons leven introduceren. En zo kwam ik in aanraking met Trixie, een duurzaam merk dat niet alleen prachtige ontwerpen heeft, maar ook een diepgewortelde toewijding toont aan milieubewustzijn.

Voordat ik dieper inga op de producten van Trixie, wil ik enkele belangrijke vragen benadrukken die ik mezelf altijd stel voordat ik een nieuw product koop. Een eerste belangrijke vraag die we ons altijd moeten stellen is: “Hebben we het product echt nodig?”. Het is essentieel om kritisch te kijken naar wat we kopen en ons af te vragen of het artikel een waardevolle toevoeging zal zijn aan het dagelijks leven van ons kind. Aanvullend, een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar van groot belang is: “Hoe lang en hoe vaak denken we het artikel te gebruiken?” Door in te schatten hoe lang we een product zullen gebruiken of kan meegaan en hoe vaak het gebruikt zal worden, kunnen we de duurzaamheid van onze aankoop beter beoordelen. Het kiezen voor kwaliteitsproducten die lang meegaan en intensief gebruikt kunnen worden, vermindert niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar kan ook op de lange termijn kostenbesparend zijn.

Tenslotte is het voor mij belangrijk om na te gaan of het item op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier wordt geproduceerd. Zo vind ik het cruciaal om voor merken te kiezen die niet alleen inzetten op duurzame praktijken, maar ook een eerlijke behandeling waarborgen voor iedereen in de keten die bijdraagt tot het tot stand komen van het product.

Laten we nu samen ontdekken hoe Trixie met hun back-to-school assortiment ons heeft overtuigd met duurzame producten die perfect passen bij de behoeften van ons kind en tegelijkertijd bijdragen aan een schonere en groenere wereld.

Praktische en duurzame artikelen voor onze kleine avonturier

Boekentas

Een kwalitatieve en functionele boekentas om al zijn spullen dagelijks heen en weer te dragen vinden wij zeker nodig. Onze zoon koos de Trixie boekentas Mrs. Cat, een boekentas exemplaar waar A4 boeken en schriften in passen. Hoewel onze zoon nog maar 3.5 jaar is en eigenlijk nog geen boeken voor school moet meenemen, weten we van vorig jaar dat hij zot is van boekjes lezen en deze graag toont in de klas. Daarom kozen we voor een exemplaar waar deze mooi inpassen. De boekentas is makkelijk in gebruik, ook voor jonge kindjes. Zo kan onze zoon hem alleen aan en af doen, openen en sluiten.

We verwachten we dat hij deze boekentas ongeveer 5 dagen per week zal gebruikt worden gedurende minimum 38 weken per jaar voor school. Daarbuiten zal hij ook voor andere activiteiten zoals uitstapjes, bezoeken aan de grootouders, de bibliotheek, enzoverder gebruikt worden. De boekentas is waterdicht en zou dus tegen een stootje moeten kunnen. Kortom, we hebben er vertrouwen in dat dit veelzijdige exemplaar een waardevolle toevoeging zal zijn in zijn dagelijks leven, en we verwachten dat hij er jaren plezier van zal hebben.

Pennenzak

Een kwalitatieve en praktische pennenzak is voor ons essentieel zodat hij zijn schrijf-, teken- en knutselspullen georganiseerd, gemakkelijk en veilig mee te nemen. Wij kozen voor een exemplaar dat ruim genoeg is om al zijn pennen, potloden en andere benodigdheden zoals scharen, lijm en meetlatjes in op te bergen. Net zoal de boekentas, zal deze pennenzak niet alleen voor school worden gebruikt, maar ook voor creatieve momenten thuis en onderweg.

Aangezien hij steeds meer interesse toont in tekenen en schrijven, is het aannemelijk dat hij deze pennenzak dagelijks zal gebruiken. Net zoals de boekentas, is deze pennenzak vervaardigd uit een waterafstotende coating en hebben we er vertrouwen in dat dit exemplaar een waardevolle toevoeging zal zijn in zijn dagelijks leven, en we verwachten dat hij er lang plezier van zal hebben. We schatten in dat deze zak een hele lagere schoolperiode zal meegaan.

Turn-/zwemzak

Een stevige en functionele turn-/zwemzak is wenselijk om zijn sportkleding en andere benodigdheden georganiseerd en gemakkelijk mee te nemen. Deze dinosaurus zak zal niet alleen voor de turn- en zwemlessen op school worden gebruikt, maar ook voor zwemlessen of andere sportactiviteiten die we met het gezin doen. Binnenin zit er nog een klein zakje met een naamkaartje op om wat kleine spulletjes, centjes of een lidkaart te bewaren. De handige trekkoorden zorgen ervoor dat onze zoon de zak makkelijk zelf open en toe kan doen.

We verwachten dat hij deze zak minstens twee keer per week zal gebruiken gedurende minimum 38 weken per jaar voor school. Dankzij de waterafstotende coating, kan deze zak ook als zwemzak gebruikt worden. Ook voor uitstapjes en sportactiviteiten buiten schooluren kan deze zak van pas komen. We schatten in dat deze zak een hele lagere schoolperiode zal meegaan.

Drinkfles

Een herbruikbare drinkfles is een onmisbare metgezel voor milieubewuste avonturiers. Zo helpen drinkflessen ons om de schadelijke impact van plastic te verminderen, aangezien we met deze herbruikbare optie wegwerpplastic vermijden. Het is sterk aan te raden om een aantal herbruikbare drinkflessen in omloop te hebben, zodat je altijd een milieuvriendelijke optie bij de hand hebt en niet meer afhankelijk bent van plastic flesjes wanneer je onderweg dorst zou krijgen. Als we dit allemaal zouden toepassen, kan het een aanzienlijke impact hebben in de strijd tegen plasticvervuiling.

De Mr. Koala drinkfles van Trixie die onze zoon uitkoos, is vervaardigd uit roestvrij staal, waardoor we ervan overtuigd zijn dat ze jarenlang kan meegaan bij dagelijks gebruik. Deze fles is bestand tegen vele uitdagingen die we onderweg kunnen tegenkomen. Of het nu gaat om een wandeling in de bergen, een dagje op het strand, of gewoon dagelijks gebruik. Mocht de dop onverhoopt stuk gaan, is het geruststellend om te weten dat je deze altijd apart kunt bijbestellen, zodat je niet de hele fles opnieuw hoeft te kopen.

Thermische lunchtas

De lunchtas bleek voor ons een waardevolle toevoeging, aangezien ik deze eigenlijk al miste in ons dagelijks leven tijdens uitstapjes. Ik neem graag fruit mee wanneer we eropuit gaan, maar vaak wordt het samengedrukt of geplet in mijn rugzak, waardoor het gaat lekken. Dus misschien kocht ik deze lunchtas vooral voor onze weekenduitstapjes, maar het leuke is dat onze zoon hem ook door de week mee naar school kan nemen. De binnenkant van de lunchtas is waterdicht, waardoor de tussendoortjes, eten en snacks die hij meeneemt niet kunnen lekken in de rest van zijn boekentas. Zijn brooddoosje en drinkfles passen bovendien perfect in deze lunchtas. Een ander voordeel is de thermische eigenschap van de tas, waardoor de lunch warm of koud blijft. We zijn ervan overtuigd dat we deze tas meermaals per week gedurende vele jaren zullen gebruiken. Of we hem deze zomer al mee op reis nemen? Absoluut!

Ethische en ecologische aspecten van onze Trixie spullen

Zijn onze gekozen items eerlijk en milieuvriendelijk gemaakt?

De buitenlaag van de boekentas, pennenzak, en turn-/zwemzak bestaat uit 95% katoen, waarvan minstens 60% gerecycleerd katoen. De voering van de boekentas, turn- en zwemzak is gemaakt van 85% gerecycleerd polyester. Naast deze recyclage initiatieven, gebruikt Trixie biologisch katoen dat vrij is van synthetische chemicali├źn zoals meststoffen en pesticiden.

De roestvrijstalen drinkflessen zijn volkomen veilig en lekken geen giftige stoffen in ons drinkwater. Hierdoor zorgen we niet alleen voor onszelf, maar ook voor de natuur om ons heen. De drinkdop van de fles is gemaakt van voedselveilig en recyclebaar polypropyleen met een titran tuit, waardoor de fles helemaal lekvrij is.

Bovendien is Trixie in het bezit van belangrijke labels en certificaten, waaronder GOTS, dat garandeert dat het textiel op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde manier wordt geproduceerd, en OEKO-TEX, dat ervoor zorgt dat het textiel geen schadelijke stoffen bevat. Meer informatie over Trixie’s labels en certificaten is te vinden op hun website: https://www.trixie-baby.com/dutch/labels-certificaten.

Hoe geef je je kind een leuke keuze met uitsluitend duurzame artikelen?

Vaak hoor ik mensen zeggen: “Laat een kind toch kind zijn,” wanneer ik praat over mijn keuze voor duurzame producten voor onze zoon. Alsof het kiezen voor duurzame merken een straf zijn voor hem. Maar ik kan jullie geruststellen: merken die ethisch en ecologisch verantwoord zijn, hoeven niet in te leveren op esthetiek. Het is mogelijk om stijlvolle en duurzame producten te vinden.

Een handige tip is om naar winkels te gaan die al op voorhand selecteren op uitsluitend duurzame merken, zoals Blabloom. Hierdoor kan je kind vrij kiezen welk model hij het leukst vindt, zonder dat je concessies hoeft te doen aan duurzaamheid. Daarbovenop biedt Trixie al voldoende keuze op zichzelf. Met een breed scala aan opties, elk product in de vorm van schattige diertjes, is het gewoon leuk! Op deze manier geef je je kind niet alleen een leuke keuze, maar maak je ook nog eens een positieve impact op de wereld.

Deel deze post via:

Facebook
Twitter
Email