DUURZAAM SPEELGOED | Vijf redenen waarom Noah leerde stappen met MODU

MODU is een modulair systeem van grote zachte (bouw)blokken en wielen die je met elkaar kan verbinden door middel van staven. Hiermee kan je (samen met jouw) kindje talloze creaties verzinnen en uitwerken, waaronder ook een loopwagentje. Ik geef jullie graag mijn top 5 redenen waarom wij MODU een ideaal alternatief vinden voor de courante houten of plastic loopwagentjes.

  1. De MODU bouwblokken bestaan uit zacht foam materiaal. Deze geven jouw kindje een zachte landing wanneer hij/zij naar voor stuikt. Niet alleen handig voor jouw kindje, maar ook voor jouw interieur. 😉 Want toegegeven, iedereen weet dat zo’n dreumesjes als losgeslagen projectielen door het huis stuiteren.
  2. De grote foam wielen zijn ideaal voor die eerste onzekere stapjes. Ze bieden meer weerstand dan de doorsnee loopwagentjes waardoor het lijf van jouw kindje niet vooruit ‘schiet’ terwijl de beentjes achterblijven. Bovendien zijn deze wielen groter dan die van de meeste loopwagentjes en bollen ze feilloos over kleine verhoogjes zoals plinten, tapijten of andere oneffenheden.
  3. Alles is aanpasbaar. Je kan het de handvaten makkelijk een blok hoger of lager monteren zodat deze op de ideale hoogte zitten voor jouw kindje. Bovendien kan je langs beide kanten een ‘duwstuk’ met handvaten voorzien, dit is vooral handig wanneer jouw kindje nog niet zelf van richting kan veranderen. Op die manier kan jouw kind toch heen en weer crossen!
  4.  MODU is groter dan de doorsnee loopwagentjes waardoor het niet zo makkelijk omkiept.
  5. Maar mijn favoriete reden: MODU heeft de capaciteit om interessant te blijven gedurende meerdere levensjaren, jouw kind zal dus niet na enkele maanden uit dit speelgoed groeien. De fase waarin je kindje een loopwagentje zal gebruiken is zeer kort (varieert van enkele weken tot hooguit enkele maanden). Wanneer je kindje het stappen onder de knie heeft, zal het loopwagentje beduidend minder tot niet meer gebruikt worden. Zonde van de aankoop van een niet-modulair karretje dus! Met MODU kan je een loopwagentje bouwen en eens je kindje deze fase voorbij is, dan bouw je gewoon een nieuwe creatie, han-dig!

MODU kits en accessoires zijn verkrijgbaar bij Babymatters.

Deze blogpost maakt geen deel uit van een samenwerking.

Deel deze post via:

Facebook
Twitter
Email