FOTOBOEK | Een mooi fotoboek van onze eerste familiereis

Hoe bevredigend is het om je digitale foto’s mooi uitgeprint in een album te zien staan? Toegegeven, ik heb er een hekel aan om een fotoalbum te maken en ik stel het liever uit dan er mee aan de slag te gaan. Maar als ik dat fotoboek dan eindelijk in mijn handen heb, ben ik zo blij dat ik me er toch heb aangezet. En onze eerste reis als gezin, dat vond ik toch wel extra speciaal.

Ik zag Saal Digitaal toevallig passeren op Instagram en had er meteen wel een goed gevoel bij. Dus die keuze was al vrij snel gemaakt. Ik koos voor een groot formaat (28×28) fotoalbum en met uitsluitend smartphone foto’s. Ik gebruikte hun eigen software via desktop, deze biedt de mogelijkheid om zelf de lay-out te ontwerpen of de lay-out automatisch in te vullen. Ik koos voor het eerste en dat ging erg vlot! Verder koos ik een matte harde cover en voegde op elke pagina een zachtgele kleurblok toe om het geheel een zomerse toets te geven. Ik hou van een matte afwerking, dus ook voor de pagina’s werd HighEnd Print mat papier. Het werden maar liefst 114 pagina’s! De reden is dat ik telkens maar één foto per pagina zet, dit maakt het ook ineens een stuk duurder. Uiteraard kan je makkelijk kiezen om meerdere foto’s per pagina te zetten, dit kan je geheel zelf invullen naar smaak.

Ik geef toe dat dit album niet goedkoop was, maar de kwaliteit is verbluffend, zeker wanneer je bedenkt dat dit album uitsluitend bestaat uit smartphone foto’s!

Meer info vind je op hun website.

Deze blogpost maakt geen deel uit van een samenwerking.

Deel deze post via:

Facebook
Twitter
Email