SNURK-beddengoed

SNURK: Duurzaam beddengoed op ons familiebed

Ongeveer één derde van ons leven brengen we al slapend door, met een gemiddelde van bijna acht uur per dag. Toegegeven, terwijl ik dit neerschrijf vraag ik me oprecht af of jonge moeders mee opgenomen werden in deze statistieken. Alleszins, los van het aantal uren effectieve slaap geloof ik wel dat ik één derde van de tijd horizontaal in mijn bed doorbreng, dat is aanzienlijk!

Een aantal jaren geleden ontdekte ik SNURK, een Nederlands merk dat ernaar streeft om ons horizontaal leven zo comfortabel mogelijk te maken. In eerste instantie werd ik aangetrokken tot hun verhaal, hoe een liefdadigheidsproject met toch wel een ludieke insteek uitgroeide tot een merk waar mensen van hier tot aan de andere kant van de wereld in en onder slapen. Een liefdadigheidsproject? Yes! Ik herinner me de nieuwsuitzending nog goed. Een koppel onder een dekbedovertrek met opdruk van een kartonnen doos op de Dam in Amsterdam. Het doel was om meer bewustzijn rond het toenemende aantal dakloze jongeren creëren en zo geld in te zamelen voor Stichting Zwerfjongeren in Nederland. Tot heden hebben ze bijna 100 000 euro ingezameld! Oorspronkelijk was dit bedoeld als een eenmalig project zonder meer. In realiteit werd het een opmerkelijke lancering van een uniek concept en product, SNURK beddengoed werd geboren.

Wie mij kent, weet dat ik bewust koop. Ik vind het niet meer dan normaal dat (textiel)bedrijven lief trachten te zijn voor mens en planeet. Helaas is dit meer niet dan wel het geval. Gelukkig haalt SNURK het onderste uit de kan om hun producten zo mens- en milieuvriendelijk mogelijk te produceren. Om te beginnen houden ze hun productieproces kort bij huis. Dat wil zeggen dat de producten worden ontworpen in Nederland en geproduceerd in Portugal. Op die manier worden werknemers beschermd door de EU-regelgeving. Daarnaast werken ze uitsluitend met GOTS gecertificeerd biologisch katoen. Het soort katoen waar ze mee werken is dus niet alleen ultra-zacht maar ook lief voor de planeet.

Tot slot is het onmogelijk om het over SNURK te hebben zonder hun originele design te vermelden. Typerend voor SNURK beddengoed is de realistische weergave van de prints. Een astronaut, een zeemeermin of een surfplank op het water, je kan het zo gek niet bedenken. Geen grafisch ontwerp maar échte foto’s. Gezien mijn zoon gefascineerd is door dieren, duurde het niet lang vooraleer ik in de rubriek dekbedovertrek wilde dieren terecht kwam. En dan kwam het dilemma (tja, wat wil je met zo veel keuze): een giraf, dino, vos, pandabeer, haai, draak, pinguïn, … je kan het zo gek niet bedenken. Gezien onze familie-opstelling (en het feit dat mijn gezinsleden al eens graag dwars in bed liggen) koos ik twee aparte 1 persoons dekbedovertrekken, namelijk de banana monkey en de furry friends overtrek. Of we nu stiekem dromen van SNURK twinning pyjama’s voor heel het gezin? Misschien! 😉

Deel deze post via:

Facebook
Twitter
Email