hartje in de sneeuw in de bergen met gezin.

Avontuur in sneeuw: een onvergetelijke reis naar Zwitserland met Intersoc

Ondanks ons beste streven om niet volledig te vervallen in de sleur van werk, school en de typische verantwoordelijkheden die komen kijken bij het ouderschap, voelde ik me toch wat vastroesten in de monotone routine van ons dagelijks leven. Dus besloot ik onze ski’s en slee uit het stof te halen en het avontuur in de bergen aan te gaan. Terwijl ik mijn innerlijke avonturier aan het kanaliseren was, hoorde ik onze kleuter zich luidop afragen hoe we in godsnaam een wortel konden meenemen op de skipiste, want hoe ging hij zijn sneeuwpop anders een neus kunnen geven. Het leek erop dat onze fantasierijke kleuter zijn eigen avontuur had gepland. Ik bedacht me al snel dat een avontuurlijke reis naar de sneeuw met een kleuter een geheel nieuwe betekenis zou hebben.

In deze blog neem ik je mee op onze reis naar de bergen. Lees verder en ontdek hoe ieder van ons uitdaging en avontuur kon vinden en waarom een avontuurlijke reis met je kind niet alleen mooie herinneringen kan creëren – maar het ook een prachtige verbinding tussen ouder en kind tot stand kan brengen.

Met een volgepakte auto, inclusief dakkoffer, en onze kleine avonturier op de achterbank, begonnen we aan onze reis naar Flims in Zwitserland. Voordat we onze weg vervolgden, besloten we een tussenstop te maken in het charmante Obernai. Het bleek de perfecte plek te zijn om even bij te komen van de lange autorit en te genieten van de prachtige omgeving.

In het knusse hotelletje, Le Gouverneur, vonden we een heerlijk plekje om te verblijven. Het was er gezellig en gastvrij, precies wat we nodig hadden. ‘s Avonds maakten we een fijne wandeling door het dorpje en werden we verrast door een paardenmolen. Onze zoon was in zijn nopjes en genoot met volle teugen van de gezelligheid om hem heen.

Een thuis weg van huis: ons verblijf in het Grand Hotel Surselva in Flims, Zwitserland

Toen we eenmaal aankwamen in het Grand Hotel Surselva in Flims, voelden we ons meteen thuis. We hadden gekozen voor de ‘Oekkie’ vakantieformule van Intersoc, speciaal ontworpen voor gezinnen met jonge kinderen tussen 0 en 6 jaar. Niet alleen kan je hierdoor gebruik maken van voordelige tarieven buiten de vakantieperiodes, maar we merkten ook meteen dat het hotel helemaal gericht is op het plezier van jonge kinderen en hun ouders.

De Oekkie vakantieformule heeft vele troeven, zo kan je bijvoorbeeld beroep doen op opvangmogelijkheden onder leiding van Nederlandstalige monitoren. Hoewel wij ervoor kozen om onze zoon de hele tijd bij (één van) ons te houden, vind ik het fijn dat ouders hier beroep op kunnen doen als ze dat wensen. Daarnaast is er in de late namiddag/avond een rijkelijk aanbod aan animatie voorzien voor kindjes met kindershows of animatiefilmpjes en kan je samen met je gezin genieten van een après-ski in het hotel met oekkiedrankjes voor de allerkleinste onder ons.

Geen paniek als je kind zich niet helemaal lekker voelt tijdens de vakantie, want het Intersoc hotel heeft een medische staf die paraat staat! Geen uren wachten in een wachtkamer met een kleuter die zich verveelt, maar opvolging ter plaatse. Zo kan je weer snel terugkeren naar waar je echt voor gekomen bent: de sneeuwpret.

Daarbovenop hoef je je geen zorgen te maken over het meeslepen van een hele uitzet voor je kleintje. Een verzorgingskussen, kinderbedje, babybad en kinderstoel staan voor je klaar. Voor de allerkleinste is er zelfs een 24/7 geopende verzorgingsruimte met een magnetron en koelkast. En als je onderweg even vergeet dat je ook nog een buggy of draagzak nodig hebt, geen zorgen! Je kan er één huren in het hotel.

Van knus naar koninklijk: we ruilden ons dagelijkse leven in de tiny house tijdelijk in voor een ruime hotelkamer met luxueuze badkamer

Stel je voor: als gezin van drie dat momenteel in een tiny house woont, waar elke centimeter telt, kwamen we aan bij ons hotel en openden we de deur naar onze familiekamer. Alsof we het rijk voor ons alleen hadden! De kamer was zo groot en ruim dat onze zoon zijn ogen niet kon geloven. “Mogen we hier blijven slapen, een hééééle week?!” riep hij enthousiast terwijl hij op het grote bed sprong en met verbazing naar de ruimte om hem heen keek.

Maar dat is niet alles, de badkamer was 3x zo groot als onze eigen badkamer! Er was een ruim bad met een douchewand en het beste van alles, onze zoon kon met zijn bootje spelen terwijl ik me ontspande onder de douche. Het voelde voor ons bijna alsof we in een luxe spa waren beland. We voelden ons verwend en dankbaar voor deze onverwachte luxe en waren blij dat we van de overvloedige ruimte en comfort konden genieten.

gezin in hotelkamer in zwiterland met intersoc

Badkamer in hotel in zwiterland waar we met gezin op skivankantie waren.

Heerlijk ontzorgd van ontbijt tot diner!

In het Intersoc hotel hoefden we ons geen zorgen te maken over de maaltijden tijdens onze vakantie. We werden dagelijks verwend met heerlijke ontbijtjes, uitgebreide lunches en smaakvolle diners. Met een groot aanbod aan keuzes en kindvriendelijke gerechten werden we volledig ontzorgd van de dagelijkse taken die we thuis gewend zijn.

Zeker omdat we met ons gezin in een tiny house leven, waar koken soms een uitdaging kan zijn vanwege de beperkte ruimte, was dit aanbod een welgekomen verademing. Het was heerlijk om te kunnen genieten van al het lekkers zonder zorgen rond eten te hebben.

Het feit dat we elke maaltijd in het hotel nuttigden, gaf ook structuur aan onze vakantie en bood voorspelbaarheid voor onze zoon. Hij wist wat hij kon verwachten en dat creëert een gevoel van veiligheid.

En als we toch eens beslisten om buiten het hotel te eten, was dat geen probleem. We konden gemakkelijk lunchpakketjes meenemen vanuit het hotel en onze avonturen in de bergen voortzetten met een heerlijk gevulde maag.

Spetterend plezier en ontspanning: onze privé-belevingsbad ervaring!

Het hotel had een fantastisch extraatje: een belevingsbad en wellness met sauna en stoombad! We konden niet wachten om deze faciliteiten uit te proberen, dus we reserveerden het belevingsbad zo’n viertal keer tijdens ons verblijf. En onze zoon was er helemaal zot van!

Telkens wanneer we het belevingsbad reserveerden, hadden we het bad helemaal voor onszelf. Het voelde alsof we ons eigen privé-zwembad hadden. We maakten veel plezier in het water, met hoogtepunten voor onze zoon: gek doen met ons, zijn boot laten varen en ‘de brubbels’ opzetten. Hij genoot er met volle teugen van, en wij ook.

moeder en zoon in het zwembad van grand hotel surselva in flims met intersoc

Family fun on the slopes: voor ieder wat wils

Niet alleen biedt het Oekkie programma een scala aan activiteiten voor jonge kinderen, maar het omvat ook de mogelijkheid om kindjes vanaf 3 jaar oud te laten skiën onder begeleiding van Nederlandstalige ski-monitoren.

De Oekkie ski-ervaring is ontworpen om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de basisvaardigheden van het skiën en ze vertrouwd te maken met de uitrusting. Het skimateriaal kan eenvoudig in het hotel worden gehuurd, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Wij kozen ervoor om altijd één van ons bij onze zoon te laten blijven tijdens zijn skilesjes. In het begin was het best spannend voor hem, omdat hij moest wennen aan de nieuwe uitrusting, zoals een bril, helm, skipak, en de gekke skibotten en latten. Maar we lieten hem alles op zijn eigen tempo doen, zonder te forceren. Na een tijdje begon hij de intrinsieke motivatie te voelen om de rolband naar boven te nemen en naar beneden te glijden op zijn ski’s. Je wilt niet weten hoe vaak ik ‘pizzapunt’ heb geroepen (de skiërs onder ons zullen vast weten wat ik bedoel!).

Op skivakantie gaan met het hele gezin is niet alleen voor de kleintjes een avontuur, ook ouders kunnen hun hart ophalen op de pistes. Bij Intersoc heb je de mogelijkheid om skilessen te boeken voor zowel de kids als de ouders. Zo konden zowel Yakari als ik een skidag plannen terwijl de andere bij onze zoon bleef voor zijn skilesje.

Mijn skileraar was een echte local die het gebied uit zijn broekzak kende. Ik vond het een geweldige ervaring om door zo’n expert begeleid te worden, omdat hij na mijn eerste afdaling al snel mijn niveau kon inschatten. Zo konden we naar de mooiste plekken skiën terwijl ik genoeg uitdaging kreeg. En ja hoor, die zwarte pistes mochten hier natuurlijk niet ontbreken.

Ook Yakari, die minder ervaring had, maakte flinke progressie. Met zijn leraar oefende hij vooral op techniek, en na een dag kon hij al een blauwe piste veilig afdalen.

Dankzij de professionele skilessen konden we allemaal op onze eigen manier, én met genoeg uitdaging voor ieder van ons, genieten van de witte bergtoppen. En het beste van alles? Vanuit het Grand Hotel Surselva kan je in slechts 5 minuten lopen naar de bushalte om vervolgens met de skibus in nog eens 5 minuten naar de dichtstbijzijnde skilift te reizen. Geen gedoe met lange afstanden en sjouwen met skispullen!

kind ski sneeuw skigebied flims laax intersoc.

ski in het skigebied van laax flims zwitserland met sneeuw.

kind neem lift met ski uitrusting in skigebied van flims laax met intersoc.

ski skigebied laax flims zwitserland sneeuw.

Sleeën op grote hoogte: de verborgen parel van Flims!

Onze zoon had het skigebied van Flims na drie ochtenden op de latten wel gezien, en eerlijk gezegd vonden wij dat helemaal niet erg. Want er was nog zoveel meer te beleven in en rondom het prachtige Flims. Gelukkig hadden we onze vertrouwde slee van thuis meegenomen (al kan je deze ook huren in het hotel!), want deze activiteit mocht absoluut niet ontbreken tijdens onze vakantie.

Omdat het in het dal vrij warm was en er dus weinig sneeuw lag, besloten we onze kleine avonturier en de slee mee te nemen naar de hoogste toppen. Tussen de skipistes door lopen namelijk prachtige wandelpaden op wel 2500 meter hoogte, met adembenemende uitzichten. En geloof ons, deze uitzichten waren werkelijk fenomenaal!

Het was een unieke ervaring om zo hoog te gaan sleeën! Het feit dat we op deze hoogte waren, zorgde voor genoeg uitdaging voor ons als ouders én voor onze zoon. Het delen van avontuur en plezier als gezin was onbeschrijflijk en zorgde voor onvergetelijke momenten voor ons allemaal.

sleeën in de sneeuw moeder zoon door bergen in zwitserland.

gezin is aan het sleeën in de besneeuwde bergen van flims laax in zwitserland drone foto.
foto door Sam Steylaerts
sleeën in de sneeuw selfie moeder en zoon in zwitserland op hoogte in de bergen van laax flims.

Genieten van eenvoudige dingen bij de betoverende Caumasee

Het was een zonnige ochtend toen we besloten om het prachtige meer of Caumasee te gaan verkennen, op slechts 15 minuten wandelen van ons hotel. Onze zoon was meteen enthousiast en trok zijn wandelschoenen aan. We daalden af tussen de bomen, nieuwsgierig naar wat ons te wachten stond.

Toen we uiteindelijk bij het meer aankwamen, waren we meteen betoverd door de azuurblauwe kleur van het water en de omringende bergen. Onze zoon rende meteen naar de oever van het meer en begon te zoeken naar de mooiste stenen om in het water te gooien.

We brachten de rest van de ochtend door op het strandje, genietend van de zon en de rustgevende sfeer. Onze zoon vond het er fantastisch en vermaakte zich prima met zijn stenen en het water. Het was heerlijk om even weg te zijn van de drukte en te genieten van de eenvoudige dingen in het leven.

gezin bij caumasee meer in zwitserland.

Hartverwarmend personeel maakt hotelverblijf onvergetelijk

Wat de vakantie helemaal af maakte, was het personeel dat zo lief en behulpzaam was. Vanaf het moment dat we binnenkwamen werden we warm ontvangen en voelden we ons meteen thuis. Het personeel was altijd bereid om te helpen, of het nu ging om het geven van tips over de mooiste wandelroute, het uitzoeken van welke bus we moesten nemen of het reserveren van het belevingsbad.

We waardeerden hun vriendelijkheid enorm, vooral omdat ze er altijd voor zorgden dat we alles hadden wat we nodig hadden en ons verblijf zo aangenaam mogelijk maakten. Hun oprechte interesse in ons welzijn maakte ons verblijf nog specialer.

Het was duidelijk dat het personeel hun werk met passie deed en hun gasten oprecht wilde laten genieten van hun verblijf. We zijn hen zeer dankbaar en zullen ons verblijf in het hotel altijd koesteren als een ervaring die verder ging dan alleen maar een plek om te overnachten.

De kracht van avontuur en plezier

Deze reis heeft me doen inzien hoe belangrijk avontuur is voor mij en mijn gezin. Het delen van nieuwe ervaringen en uitdagingen zorgde voor een gevoel van verbondenheid en vertrouwen. Ik besefte nogmaals dat ik meer de mama kan zijn die ik wil zijn, wanneer ik zelf meer tot avontuur kom. Het is fantastisch om te zien hoe de verbinding met mijn zoon als vanzelfsprekend ontstaat wanneer ik zelf plezier beleef. Dit besef heeft me laten realiseren dat ik dit gevoel te weinig ervaar in het dagelijkse leven.

Maar waarom zou avontuur alleen op reis mogelijk moeten zijn? Het is tijd om het plezier en de durf die ik op reis voelde, ook in mijn dagelijks leven te integreren. Gewoon de alledaagse dingen doen, maar met meer vreugde, spontaniteit en avontuur. Mijn intentie is gezet!

Op zoek naar avontuurlijke uitstappen in en rond Flims om te doen met je kleuter? Bekijk dan zeker onze andere blog.

Neem zeker ook een kijkje op de Intersoc website en ontdek welke reizen ze allemaal in de aanbieding hebben!

Benieuwd naar onze avonturen? Volg ons op Instagram!

moeder en zoon poseren in de sneeuw bergen tijdens wandeling van laax flims zwitserland.

sleeën in de sneeuw vader zoon door bergen in zwitserland.

gezin selfie in de sneeuw tijdens sleetocht zwitserland.

vader en zoon in de bergen en bossen in zwitserland

Deel deze post via:

Facebook
Twitter
Email